En klassiker som snabbt kan svängas ihop om man får oväntat besök. 10 minuter är allt som krävs för att en nybakad kaka ska stå på bordet.
3 Ägg
2dl Socker
2dl Vetemjöl
2msk Kallt Vatten
2tsk Bakpulver
Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Rör snabbt i mjöl, bakpulver och vatten. Häll ut smeten på ett smörat bakplåtspapper och grädda i ugn. Jag tycker det blir bäst med varmluft på 225grader. Men det funkar naturligtvis också med vanlig ugn, men då 250grader. Grädda rulltårtan i 5-6minuter, tills den är gyllene. Ta ut kakan och strö lite socker över. Stjälp sedan upp den på ett nytt bakplåtspapper och bred valfri sylt på. Rulla ihop - Klart!
Enkelt och gott! :) Kanske vi kan ta med receptet på http://www.rulltarta.se ?
SvaraRadera