söndag 20 september 2009

Rulltårta

En klassiker som snabbt kan svängas ihop om man får oväntat besök. 10 minuter är allt som krävs för att en nybakad kaka ska stå på bordet.



3 Ägg
2dl Socker
2dl Vetemjöl
2msk Kallt Vatten
2tsk Bakpulver


Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Rör snabbt i mjöl, bakpulver och vatten. Häll ut smeten på ett smörat bakplåtspapper och grädda i ugn. Jag tycker det blir bäst med varmluft på 225grader. Men det funkar naturligtvis också med vanlig ugn, men då 250grader. Grädda rulltårtan i 5-6minuter, tills den är gyllene. Ta ut kakan och strö lite socker över. Stjälp sedan upp den på ett nytt bakplåtspapper och bred valfri sylt på. Rulla ihop - Klart!

1 kommentar:

  1. Enkelt och gott! :) Kanske vi kan ta med receptet på http://www.rulltarta.se ?

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails