måndag 28 september 2009

Äpplekladdkaka

Ett recept vi använt så länge jag kan minnas. Om man använder en bunke som tål micro, och smälter smöret i den så svänger man snabbt ihop smeten och disken minimeras. Kakan fungerar dessutom utmärkt som efterrätt om man serverar vaniljsås till.

1½dl Socker
1½dl Mjöl
1 Ägg
75g Smör

3 Äpplen
4msk Socker el Råsocker

Smält smöret och blanda med socker, mjöl och ägg. Häll/bred ut smeten i en smörad form. Skala och klyfta äpplena och tryck ner dem i smeten. Strö socker eller råsocker jämnt över kakan. Grädda i ca 20 minuter i 225grader varm ugn.

2 kommentarer:

  1. Väldigt god! Jag tillsatte kanel och äkta vaniljpulver. Rekommenderas!

    SvaraRadera
  2. Det ska jag prova! Man kan ju variera den på massa sätt. Lite malen kardemumma i smeten är inte heller dumt...

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails