torsdag 17 september 2009

Pubmat - Varma mackor med biff, champinjonstuvning och bacon

Riktigt gott, och mättar ordentligt...



Biffar, ca 7-8st:
500g Fläsk- eller Blandfärs
1 ägg
Ca 0,5dl Skorpmjöl
1msk Dijonsenap
1-2tsk Lökpulver
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Smör till stekning


Blanda snabbt ihop allt till en smet, platta ut till biffar och stek i smör i stekpanna.


Champinjonstuvning


1 Burk Champinjoner alt. 400g Färska champinjoner
Smör
2½dl Matlagningsgrädde
1½msk Vetemjöl
Kollorit Soya
Salt
Vitpeppar


Fräs svampen i smör, när det börjar "knäppa" i den är det dags att hälla på mjöl, röra runt och sedan hälla på grädden. (Om du använder färsk svamp så vänta med smöret till svampen "vätskat av sig" helt innan smöret tillsätts.) Tillsätt en liten skvätt soja tills färgen blir fin, smaka av med kryddorna och låt puttra ihop under omrörning i ca 10 minuter.



Bred smör på lika många skivor bröd som du har biffar. Lägg en biff på varje skiva i en eldfast form. Lägg en klick champinjonstuvning på varje biff och toppa med en baconskiva. In i ugnen på 225grader i ca 15minuter. Färdigt att servera med en god sallad och en god öl, t ex Cobra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails