fredag 11 september 2009

Plommonkaka


God och relativt "snabbgjord" plommonkaka.




Pajdeg:

125g Smör

2½dl Vetemjöl

1dl Socker



Fyllning:

200g Mandelmassa (riven)

2 ägg

75g Smör

2msk Vetemjöl

Plommon



Rör ihop pajdegen snabbt. (Här brukar jag fuska och micra smöret lite så att det blir lätt att röra ihop degen. Tycker resultatet blir väldigt bra i alla fall!). Tryck ut degen i en form, nagga bottnen och klä kanterna med aluminiumfolie så att degen håller sig på plats. (Ett proffs med tålamod hade låtit degen vila i kylen i en timme). Grädda i 200 grader i ca 10-15minuter. Gör under tiden fyllningen:
Smält smöret (även här använder jag micron) och blanda med övriga ingredienser (utom plommonen). Fyll pajskalet med fyllningen och tryck ner urkärnade plommonhalvor. Grädda i ca 25 minuter.

Det var gott med vaniljsås till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails