God och relativt "snabbgjord" plommonkaka.
Pajdeg:
125g Smör
2½dl Vetemjöl
1dl Socker
Fyllning:
200g Mandelmassa (riven)
2 ägg
75g Smör
2msk Vetemjöl
Plommon
Rör ihop pajdegen snabbt. (Här brukar jag fuska och micra smöret lite så att det blir lätt att röra ihop degen. Tycker resultatet blir väldigt bra i alla fall!). Tryck ut degen i en form, nagga bottnen och klä kanterna med aluminiumfolie så att degen håller sig på plats. (Ett proffs med tålamod hade låtit degen vila i kylen i en timme). Grädda i 200 grader i ca 10-15minuter. Gör under tiden fyllningen:
Smält smöret (även här använder jag micron) och blanda med övriga ingredienser (utom plommonen). Fyll pajskalet med fyllningen och tryck ner urkärnade plommonhalvor. Grädda i ca 25 minuter.
Det var gott med vaniljsås till...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar