tisdag 22 september 2009

Ambrosiakaka

En klassiker...


3 Ägg
3dl Socker
175g Smör
Skalet från 1 Apelsin
3dl Mjöl
1tsk Bakpulver

3dl Florsocker
1½-2msk Apelsinjuice
50g Hackade Apelsinskal (1 påse)

Vispa ägg och socker tills det blir en fluffig smet. Tillsätt det smälta smöret och rivet skal från 1 apelsin. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smeten. Rör kvickt samman och häll i en smörad, bröad form. Grädda i ugn, 175grader i ca 40 minuter. Låt svalna. Ta kakan ur sin form och lägg på ett fat. Blanda florsocker och pressad aplsin till en ganska tjock kräm och bred på kakan. Toppa med hackade apelsinskal. Vill man vara riktigt avancerad kan man innan man brer på florsocker, dela kakan och fylla med vaniljkräm, men det är inte alls nödvändigt. Den är väldigt god som den är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails