måndag 14 september 2009

Franskbrödbullar - Kuvertbröd

Goda bullar som är utmärkta som kuvertbröd

75g Smör

5dl Mjölk

50g Jäst

1½tsk Salt

1tsk Socker

1 Ägg

ca 15dl Vetemjöl

Pensling:

1 Ägg

Riven ost, vallmofrö eller solrosfrö

Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken när smöret smält och se till att degväskan är fingervarm. Häll degvätskan över jästen så att den löses upp. Tillsätt övriga ingredienser och knåda väl. Jag använder oftast min Kenwood för att minimera arbetet, trevligare när någon annan knådar åt en. Låt jäsa under handduk i ca 1 timme, gärna längre. Kavla ut degen till en ca 1-1½cm tjock platta (beroende på hur höga bullar du vill ha). Ta ut bullarna med hjälp av ett mått eller ett litet glas. Lägg dem på plåt och låt jäsa i ca 20 minuter. Pensla dem sedan med uppvispat ägg och strö över riven ost, vallmofrö eller solrosfrö. Grädda i 250grader i ca 7-8minuter. Låt svalna på galler. Går jättebra att frysa.

5 kommentarer:

  1. Det ser gott ut. Det ska jag prova ikväll!

    SvaraRadera
  2. Har bakat detta JÄTTEGODA bröd i kväll. Tanten fyller snart år, 70. Det blir succé. Tack för receptet. Kram från Läjet!

    SvaraRadera
  3. Tack Tuffe! Vad kul att höra!
    Ha en trevlig fest!

    /Susie

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails