75g Smör
5dl Mjölk
50g Jäst
1½tsk Salt
1tsk Socker
1 Ägg
ca 15dl Vetemjöl
Pensling:
1 Ägg
Riven ost, vallmofrö eller solrosfrö
Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken när smöret smält och se till att degväskan är fingervarm. Häll degvätskan över jästen så att den löses upp. Tillsätt övriga ingredienser och knåda väl. Jag använder oftast min Kenwood för att minimera arbetet, trevligare när någon annan knådar åt en. Låt jäsa under handduk i ca 1 timme, gärna längre. Kavla ut degen till en ca 1-1½cm tjock platta (beroende på hur höga bullar du vill ha). Ta ut bullarna med hjälp av ett mått eller ett litet glas. Lägg dem på plåt och låt jäsa i ca 20 minuter. Pensla dem sedan med uppvispat ägg och strö över riven ost, vallmofrö eller solrosfrö. Grädda i 250grader i ca 7-8minuter. Låt svalna på galler. Går jättebra att frysa.
Mmm.. det ska bli gott!
SvaraRaderaDet ser gott ut. Det ska jag prova ikväll!
SvaraRaderaSå söta bullar! :)
SvaraRaderaHar bakat detta JÄTTEGODA bröd i kväll. Tanten fyller snart år, 70. Det blir succé. Tack för receptet. Kram från Läjet!
SvaraRaderaTack Tuffe! Vad kul att höra!
SvaraRaderaHa en trevlig fest!
/Susie