Plommonrecept igen! Svårt att låta bli när det fortfarande finns massvis av plommon kvar i trädet. Denna kaka tar max 5 minuter att svänga ihop. Visst, det tar en halvtimme att grädda den, så supersnabb kanske den inte är, men arbetsinsatsen är i alla fall inte så stor med tanke på att den ser ganska fin ut - och är jättegod! Receptet går utmärkt att variera med någon annan fast frukt, t ex äpplen eller päron.
2 Ägg
3dl Strösocker
2½dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
1tsk Vaniljsocker
7-8 Plommon (som delas och kärnas ur)
ca50g Smör
Pärlsocker
Flagad mandel
Vispa ägg och socker. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör snabbt ihop till en smet. Häll i en smord och bröad form. Stick ner plommonhalvor. Strö över pärlsocker och hackad mandel och hyvla slutligen över smöret. In i ugnen, 175grader i ca 30 minuter, kanske ett par minuter mindre, den är god när den är lite kladdig.
Vispa ägg och socker. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör snabbt ihop till en smet. Häll i en smord och bröad form. Stick ner plommonhalvor. Strö över pärlsocker och hackad mandel och hyvla slutligen över smöret. In i ugnen, 175grader i ca 30 minuter, kanske ett par minuter mindre, den är god när den är lite kladdig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar