En lite lyxigare version av äppelpaj. Annars brukar jag oftast fylla pajskalet med enbart äpplen doppade i kanel och socker och ha lite riven mandelmassa på toppen. Nu blev det en lite krämigare fyllning. Mums!
1 omgång av bästa pajdegen
5-6 Äpplen (Ingrid Marie)
1msk kanel
2-3msk Råsocker
100g Philadelphiaost
2 Ägg
50g Smör
1dl Socker
1msk Vetemjöl
1dl Mellangrädde
1tsk Vaniljsocker
Lite rivet citronskal
Smält smöret till fyllningen. Skala och klyfta äpplena och blanda med kanel och råsocker. Blanda ihop det smälta smöret med osten, äggen, mjöl, socker, grädde, vaniljsocker och rivet citronskal. Tryck ner äppelklyftorna i pajdegen och häll smeten över. Grädda i 200grader i ca 20 minuter. Servera med vaniljsås!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar