fredag 18 september 2009

Husmanskost - Stekt fläsk med löksås

Ja, inte är det någon hälsomat inte, men gott är det!




4 pers

ca 600g Rimmat stekfläsk


Stek fläsket på relativt hög värme tills det är knaprigt. Håll varmt i ugnen, ca 150grader.


Löksås:


3 Gula lökar
1½msk Vetemjöl
Smör
Socker
Salt
Peppar
2½dl Matlagningsgrädde
2dl Mjölk
Kolloritsoja


Hacka löken. Fräs den i smör tills den mjuknat och är glansig. Salta, peppra och häll på sockret, låt fräsa i ett par minuter till. Pudra över mjölet, rör om och tillsätt grädde och mjölk under omrörning. Krydda och smaka av. Tillsätt ev lite Kollorit soja för fin färg

Potatismos:


Ca 800g Potatis, helst King Edward
1dl Mjölk
Ca 25g Smör
Salt
Vitpeppar


Koka den skalade potatisen tills den är mjuk, känn efter med en sticka.

Mosa potatisen med en stöt eller pressa genom potatispress. Tillsätt mjölk, smör och kryddor och vispa lätt tills du har ett fluffigt potatismos.


Lägg nu upp ett par skivor fläsk på varje tallrik och servera med mos och löksås.
Några sockerärtor till är inte alls dumt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails