En av våra favoriträtter. Otroligt god trots så få ingredienser. Vetemjölet som man panerar fläskfilén med gör att såsen reds och blir krämig.
500g Fläskfilé
2½dl Matlagningsgrädde
1msk Dijonsenap
Vetemjöl
Vitpeppar
Svartpeppar
Några droppar citronsaft
Putsa fläskfilén och skiva den. Panera skivorna med vetemjöl och svart- och vitpeppar. Stek skivorna i smör. Ta upp dem på ett fat när de är färdigstekta. Häll matlagningsgrädde i stekpannan. Rör i senapen, kryddorna och citronsaften och låt såsen puttra ihop i ett par minuter. Lägg sedan tilbaka fläskfilén. Rätten är färdig att servera. Vill man göra rätten i förväg för att bjuda på lite senare går det bra att lägga den stekta filén i en form och hälla såsen över. Sedan kan den värmas i 150grader i ca 20 minuter.
Idag åt vi fläskfilén med råstekt potatis och sallad. Fungerar lika bra med ris eller pommes frites till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar