söndag 20 september 2009

Fläskfilé med Dijonsenapssås

En av våra favoriträtter. Otroligt god trots så få ingredienser. Vetemjölet som man panerar fläskfilén med gör att såsen reds och blir krämig.



500g Fläskfilé
2½dl Matlagningsgrädde
1msk Dijonsenap
Vetemjöl
Vitpeppar
Svartpeppar
Några droppar citronsaft

Putsa fläskfilén och skiva den. Panera skivorna med vetemjöl och svart- och vitpeppar. Stek skivorna i smör. Ta upp dem på ett fat när de är färdigstekta. Häll matlagningsgrädde i stekpannan. Rör i senapen, kryddorna och citronsaften och låt såsen puttra ihop i ett par minuter. Lägg sedan tilbaka fläskfilén. Rätten är färdig att servera. Vill man göra rätten i förväg för att bjuda på lite senare går det bra att lägga den stekta filén i en form och hälla såsen över. Sedan kan den värmas i 150grader i ca 20 minuter.

Idag åt vi fläskfilén med råstekt potatis och sallad. Fungerar lika bra med ris eller pommes frites till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails