onsdag 4 augusti 2010

Formfranska, som är supergott att rosta

Bakade formfranska igår. Det bästa med formfranska är förutom att det är jättegott att äta nybakat, så är det dessutom väldigt gott att rosta. Prova!


50g Jäst

5dl Ljummet vatten
2tsk honung
1dl olivolja
2msk flingsalt
3 dl Siktat dinkelmjöl
12 dl Manitoba Cream

Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, olivolja och honung. Tillsätt mjöl och arbeta degen väl i ca 10 minuter. Tillsätt saltet och arbeta degen i ytterligare 5 minuter. Låt jäsa i ca 1 timme.
Olja in 2 bakformar med olivolja. Dela degen i två delar, knåda lite och forma till 2 limpor som läggs i formarna.Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Pensla limporna med vatten och gör ett snitt på längden. Grädda i 200grader i ca 30 minuter. Jag sprayade in lite kallt vatten i ugnen när jag satt in bröden för att få lite bättre skorpa på bröden. Låt bröden svalna på ett brödgaller.

1 kommentar:

  1. Vilken jätte fin formfranska! Den ser otroligt god ut!! Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails