torsdag 9 december 2010

Klenäter

En klassiker som måste göras minst en gång varje jul...


2msk Smör

3msk Strösocker
3 Äggulor
3msk Grädde
Rivet skal från 1 apelsin
1msk Konjak
4dl Vetemjöl

 
Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggulor, grädde, apelsinskal och konjak. Blanda ner mjölet. Plasta in degen och låt degen vila i kylskåpet i ett par timmar. Kavla ut degen tunt och sporra ut remsor. Sporra en skåra mitt i och drag ena snibben genom skåran. Koka klenäterna ljusbruna i olja eller smält koksfett (180grader). Låt svalna på bakplåtspapper. Pudra ev md florsocker vid servering.

3 kommentarer:

  1. Kleneter, har jag aldrig provat på att göra. Jag minns att farmor gjorde dem och jag tyckte de var jättegoda.
    Kram!
    Ingrid

    SvaraRadera
  2. Det är ju bara så gott, men jag har aldrig gjort några själv. Skulle man kanske pröva...

    SvaraRadera
  3. Åhh, dem e ju riktigt goda! Håller med dig...dessa är klassiska. Hade glömt bort dem men blev nu påmind tack vare dig :-)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails