tisdag 26 april 2011

Risbollar

Har aldrig förr gjort risbollar själv, men det var ju jättelätt, och jättegott!

200g Smör
2dl Socker
2 tsk ekologiskt vaniljpulver eller 4 tsk vaniljsocker
3dl Havregryn
4dl Vårgårda ris
Vårgårda ris att rulla bollarna i

Vispa smör, socker och vanilj riktigt fluffigt, med elvisp. Rör ner havregryn och rispuffar och rulla till bollar, som sedan rullas i ris. Förvara i kyl.

5 kommentarer:

  1. DET VAR JU INTE SÅ ENKELT.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vad var det som inte var enkelt?=)
      Bara att blanda allt och rulla.
      Om smeten är mycket lös, kan man kyla den lite innan man rullar den, så går det lättare. Sedan behöver de ju inte se helt perfekta ut heller...

      Radera
  2. Jätteenkelt recept :)

    SvaraRadera
  3. Tack för receptet! Gjorde dessa idag, men de blev inte alls bra... När jag skulle rulla risbollarna fastnade inte rispuffarna, trots att de var lite kladdiga. Vet du varför? Det hände inte dig eller?

    SvaraRadera
  4. Nej, men mina var ganska kladdiga.
    Sedan blir ju inte alla perfekta. Huvudsaken är att de blir goda:)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails