lördag 2 juli 2011

Den lata flickans Röda Vinbärsmarmelad med Rom

När det kommer till att rensa bär är jag lat.
Därför gör jag min Röda Vinbärsmarmelad på detta sätt.
Minimalt med ansträngning, maximalt med smak.
Att smaksätta med rom är högst frivilligt...men gott.

Ca 4 burkar
1kg Röda Vinbär
½kg Syltsocker
½ Vaniljstång
1msk Stroh Rom

Skölj vinbären, men repa dem inte. Häll ner dem i en kastrull tillsammans med sockret och en halv vaniljstång, delad på längden. Låt koka upp under omrörning. Låt koka 3-4 minuter. Häll sedan marmeladen genom en sil, så att den passeras, och alla stänglas fastnar i silen. Tillsätt rommen. Häll upp i väl rengjorda burken som förslutes direkt. Låt svalna. Förvara sedan i kylskåp.

2 kommentarer:

  1. Jag brukar inte heller repa vinbären. Fast jag gör mest saft och gelé på dem, både svarta och röda. Lät gott att ha i rom.

    SvaraRadera
  2. Vilken god idé att ha rom i marmeladen, gott med lite smakbrytning!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails