söndag 26 februari 2012

Toscabullar

Blev sugen på att testa något nytt när det gäller vetebullar. Blev kanelsnäckor med toscatopping. Hur gott som helst!

Ca 35 Bullar

50g Jäst
150g Smör
5dl Mjölk
2tsk Mortlade Kardemummakärnor
1½dl Socker
1 Ägg
Ca 14dl Vetemjöl
1tsk Salt

Fyllning:
75g Smör
1½dl Socker
2-3msk Kanel

Toscasmet:
50g Smör
1dl Socker
50g Hackad mandel
1msk Grädde
1msk Vetemjöl

Smält smöret. Häll mjölken över. Känn efter så att blandningen är "fingervarm". Smula jästen i en bunke och häll sedan smör/mjölkblandningen över.Tillsätt övriga ingredienser och knåda väl till en smidig deg. Låt jäsa i 1-1½timme. Rör under tiden samman ingredienserna till fyllningen. Kavla ut degen till en tunn platta. Bred på fyllningen och rulla sedan ihop till en rulle. Skär rullen i bitar, som läggs med snittsidan uppåt på en plåt. Låt jäsa i ca 45 minuter.
Koka ihop ingredienserna till toscasmeten under ständig omrörning tills den tjocknar något, låt koka i ett par minuter. Bred smeten på bullarna och grädda dem sedan i 250grader i 7-8 minuter.

1 kommentar:

Related Posts with Thumbnails