onsdag 27 augusti 2014

Apelsinbröd

Apelsinbröd är en "kondiskaka", som går lätt att baka själv. Hur goda som helst!

4 ½dl Vetemjöl
150g Smör
½ Ägg
½dl Socker
1½tsk Bakpulver


400g Mandelmassa
½dl Kanderat apelsinskal
1 Äggvita
Karamellfärg



Kör ingredienserna till mördegen snabbt i en matberedare, tills du har en fin mördeg. Dela degen i 2 delar och lägg varje del mellan 2 ark plastfolie och kavla ut dem till 2 rektanglar, ca 30x10cm.

Kör nu mandelmassa, hackat apelsinskal, äggvita och karamellfärg i matberedaren till en smet. (Du behöver inte diska skålen innan). Lägg en sträng av mandelmassesmeten längs varje rektangel och rulla ihop dem. För över rullarna till en plåt och grädda i 225grader i ca 10-15 minuter, tills rullarna är gyllenbruna. Låt dem sedan svalna. Vill man kan man sedan glasera med lite florsockerglasyr innan man sedan skär kakorna i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails