onsdag 20 augusti 2014

Äppelkaka med mandelmassa

En saftig kaka som fungerar lika bra med eller utan vaniljsås




300g Mandelmassa
100g Smör
3 Ägg
1 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
Ett par droppar bittermandelarom

3-4 Äpplen
4msk Smält smör
4msk Socker
2 tsk Malen kanel


Riv mandelmassan. Mikra smöret några sekunder så att det mjuknar. Rör ihop med mandelmassan, tillsätt även äggulorna och blanda väl. Sikta ner mjöl och bakpulver och tillsätt bittermandelarom. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord form. Klyfta äpplen och blanda med smör, socker och kanel. Stick ner dem i kakan. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. Kakan ska vara något kladdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails