En lättbakat äppelkaka som är så god. Det frasiga strösslet som toppar kakan ger crunch och det brynta smöret ger kakan en härlig kolasmak.

1 1/2dl Vetemjöl
1 1/2dl Socker1 Ägg
1tsk Vaniljsocker75g Smör
1-2 tsk Kanel
Topping:
25g Smör
1/2dl Havregryn
2 msk Socker
2 msk Mjöl
Ca 3-4 äpplen, skalade och klyftade.
Smält smöret och låt det brynas lite, tills det tystnar. Blanda det med övriga ingredienser och tryck ut i en smord, rund form. Lägg på äppelklyftor. Strö över kanel. Smält smöret och blanda i de andra ingredienserna till toppingen och strö det över kakan. Grädda i 180 grader tills toppingen är gyllenbrun, ca 30 minuter.
Topping:
25g Smör
1/2dl Havregryn
2 msk Socker
2 msk Mjöl
Ca 3-4 äpplen, skalade och klyftade.
Smält smöret och låt det brynas lite, tills det tystnar. Blanda det med övriga ingredienser och tryck ut i en smord, rund form. Lägg på äppelklyftor. Strö över kanel. Smält smöret och blanda i de andra ingredienserna till toppingen och strö det över kakan. Grädda i 180 grader tills toppingen är gyllenbrun, ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar