söndag 12 juni 2011

Pågens har lyckats!

Pågens bageri har lanserat flera olika brödsorter.
Här följer Pågens egen beskrivning av några av dem, och mina kommentarer i blått:

  • Focaccia har tagits fram tillsammans med Pågens italienske bagare Carmelo di Bartolo och har medelhavssmaker av rosmarin, olivolja och havssalt. Perfekt att lägga på grillen en varm sommarkväll. Vikt 400 gram, pris ca 21,90 kronor.

  • Riktigt god Focaccia med mycket smak av rosmarin. Perfekt på en italiensk buffé.
  • Pan di Sole betyder Solens bröd och innehåller solrosfrön, surdeg, hela linfrön och kallpressad rapsolja. Brödet har en nötig smak som gör det perfekt att doppa i olivolja. Vikt 500 gram, pris ca 21,90 kronor.

  • God konsistens och god smak, ännu godare om det värms lite i ugnen.

     Ciabatta, Baguette, Focaccia och de små Ciabattina väger 240-300 gram, med rekommenderat ca pris på 16-18 kronor och bakas färdigt i egen ugn.
    Verkligen ett trevlig komplement till de, för de mesta, tråkiga alternativ som finns i denna genre.

    Flera av dessa brödsorter kommer definitivt finnas hemma i skafferiet i sommar, för dagar då man inte orkar baka eller köra till bageriet.

    (Bild lånad från pågens.se)

    fredag 27 maj 2011

    Pavlova med jordgubbar

    Jordgubbspavlova är helt enkelt världens godaste sommartårta och kanske den enklaste. Jordgubbar och maräng är helt enkelt en lysande kombination!

    4 Äggvitor
    250g Socker
    1msk Maizena
    1tsk Vaniljsocker
    1 tsk vinäger

    4dl Vispgrädde
    2msk Socker
    1 liter Jordgubbar

    Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa ner sockret matskedsvis. Rör sedan ner maizena, vinäger och vaniljsocker. Forma till en rundel på baklpltspappersklädd plåt. Låt kanterna vara lite högre än mitten. Grädda i 150grader i ca 1½ timme. Låt svalna.
    Fyll sedan med vispad grädde, smaksatt med socker och jordgubbar, servera!

    Pasta Amore från Ridderheims

    Pasta Amore är en nyhet från Ridderheims och liknar inte någon annan produkt jag provat tidigare. Det är helt enkelt kylda blandingar att blanda ner i varm pasta för en snabb och delikat pastarätt. Vi tyckte att varianterna Mozarella, Parmesan och körsbärstomat samt Pesto med Long Sherrytomatyer var de godaste och fräschaste. Överlag tycker jag att förpackningarna innehåller för lite för att verkligen räcka till 2 personer, men de fungerar ju även att använda som bruschettafyllning och då räcker blandningarna till många. Pasta Amore finns i varianterna nedan:
    85222Härligt rökig bacon, soltorkade tomat och tryffeldoftande champinjon. Varumärke: Ridderheims Pasta Amore
    Marinerad
    85221Kräftstjärtar, dill, parmesan och tomat i en örtig förening. Smaken för tankarna till havet och härliga skaldjur.
    Marinerad
    Solmogna körsbärstomater, mozzarella och flagad parmesan i en härlig röra.
    Marinerad
    85224Olivolja, parmesanbitar, balsamvinäger och basilika tillsammans med de oemotståndliga lång sherry tomaterna.
    Marinerad
    Aubergine, kronärtskocka och solmogna tomater alltihop grillat och smaksatt med örter, parmesan och olivolja.

    Mumin - sötare än någonsin

    Fazer har lanserat Mumingodis, till barnens förtjusning.
    Även till min, om jag ska vara ärlig. Både tablettaskarna och gelégodiset i påse var riktigt smaskigt och syrligt. Godiset innehåller bara naturliga smak- och färgämnen.

    (Bild lånad från Fazer.se)

    Black Tower rosé

    Black Tower Rosé är ett fruktigt och friskt vin, som är precis i min smak.
    Verkligen lättdrucket och passar både till lätta sommarrätter och som aperitif.
    Finns i systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas härifrån.

    onsdag 18 maj 2011

    Kiviks musteri Äppelvin

    Detta halvtorra vin med härligt frisk äppelsmak är givet som aperitif vid sommarens grillmiddagar. Passar garanterat bra även till någon lite lättare rätt. Vem vill inte kunna bjuda på skånskt vin till middagen...?

    Lite produktinformation från Kiviks musteri:

    Kiviks Musteri Äppelvin
    Produktinformation
    Vinproducent: Kiviks Musteri AB
    Systembolagets art. nr: 11234-01
    Flaska: 750 ml
    Alkoholhalt: 10%
    Pris kronor: 70 kr

    söndag 1 maj 2011

    Jättegoda moussetårtor!

    Frödinges nya moussetårtor är verkligen jättegoda, och finns i 2 varianter; mörk chokladmoussetårta med hallon och vit chokladmoussetårta med trädgårdsbär. Moussetårtorna tinas på en timme i rumstemperatur och ser verkligen fina ut och är sååå goda! Perfekta att ha på lut i kylen ifall man får oväntat besök.

    (Bilder lånade från frodinge.se)

    Citronmazariner

    Inte så svåra att göra, och blir precis som de mazariner man kan köpa i de finaste konditorier. Smaksättningen är förstås valfri, men citron passar väldigt bra.

    Mördeg:
    200g Smör
    1dl Socker
    5½dl Vetemjöl
    1 Ägg
    Mazarinfyllning:
    200g Mandelmassa
    100g Smör
    3 Ägg
    1 Citron, rivet skal
    Glasyr:
    2-3dl Florsocker
    Saften från 1 Citron
    Ev lite gul karamellfärg

    Mixa ihop ingredienserna till mördegen och tryck sedan ut den i små formar, t ex  mandelmusselformar.
    Kör ihop mandelmassa, ägg, mjukt smör och citronskal i en matberedare. Klicka ut smeten i formarna, fyll dem inte ända upp.
    Grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Tag ut och låt svalna.
    Blanda ihop glasyren. Den ska var ganska fast, tillsätt mer florsocker om den blir för rinnig. Bred den på  mazarinerna och låt stelna. Om du planerar att frysa mazarinerna, så vänta med att glasera dem tills du har tinat dem.

    tisdag 26 april 2011

    Risbollar

    Har aldrig förr gjort risbollar själv, men det var ju jättelätt, och jättegott!

    200g Smör
    2dl Socker
    2 tsk ekologiskt vaniljpulver eller 4 tsk vaniljsocker
    3dl Havregryn
    4dl Vårgårda ris
    Vårgårda ris att rulla bollarna i

    Vispa smör, socker och vanilj riktigt fluffigt, med elvisp. Rör ner havregryn och rispuffar och rulla till bollar, som sedan rullas i ris. Förvara i kyl.

    Schwarzwaldtårta med en twist

    Till  helgens middag bakade jag en Schwarzwaldtårta med lite annorlunda fyllning. Tycker att det kan bli lite tråkigt med bara bottnar och grädde och därför blev det bl a lite rominlagda körsbär i den här. Smaskens! Dessvärre var inte kameran så välvillig, så detta inlägg blir tyvärr utan bild...

    Bottnar:
    6 Äggvitor
    100g rostade Hasselnötter
    1½dl Socker

    Fyllning:
    9dl Vispgrädde
    1 ask Cocktailbär, röda
    2msk Stroh Rom
    2msk Socker

    Äggkräm:
    1dl Vispgrädde
    4 Äggulor
    1dl Socker
    100g Smör

    200g Mörk choklad
    200g Mjölkchoklad

    Rosta nötterna till bottnarna i en stekpanna. Lägg dem sedan i en handduk och gnugga bort skalen. Hacka nötterna Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa ner sockret och fortsätt vispa tills smeten är riktigt fast. Vänd sedan ner hasselnötterna och bred ut till 3 bottnar som gräddas i 150 grader i ca 1 timme.
    Gör under tiden äggkrämen:
    Vispa samman äggulor, socker och grädde i en kastrull och sjud under vispning tills den tjocknar. Vispa sedan ner smöret och låt krämen svalna.
    Hacka Cocktailbären och lägg dem i ett glas. Häll 1msk Stroh Rom över bären och fyll upp med vatten så att de täcks.
    Smält den mörka chokladen och bred ut den i ett tunnt lager på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
    När marängbottnarna tagit ur ugnen, så låt dem svalna lite.
    Smält sedan mjölkchokladen och pensla alla bottnarna med den. Detta gör att bottnarna "håller bättre" och inte suger upp vätska från grädden.
    Vispa grädden med 2 msk socker. Häll av vatten/romblandningen från cocktailbären och vänd ner dem i hälften av grädden. Vänd ner en extra matsked rom.
    Montering:
    Lägg en marängbotten på ett fat. Bred på den svalnade äggkrämen och därefter lite grädde. Dags för nästa botten. Bred nu på cocktailbärsgrädden och täck slutligen med den sista marängbottnen. Spritsa den icke smaksattagrädden över tårtan och garnera till slut med den mörka chokladen som knäcks i bitar. Förvara i kyl!

    Dags för rosévin

    Ett till dryckestips;
    Nu känns det som att sommaren är här, och då är det dags för roséviner.
    Åkesson har lanserat Mont Rosé, som är ett torrt och lite fruktigt rosévin.
    Väldigt gott och friskt!
    Det enda tråkiga tycker jag är förpackningen.
    Visst, det är jättebra med en miljövänlig förpackning, men inte känns den jättefestlig att duka fram.
    (bild lånad från systembolaget.se)

    Läskande nyheter

    När nu Påsken bjöd på sommarväder vill man gärna ha något riktigt läskande att svalka sig med, och då har jag 2 tips:
    Fire fly Step Up med 100% naturligt innehåll och smak av mandarin och lime, piggar garaterat upp och är härligt frisk. Till skillnad från andra energidrycker innehåller den inget socker eller konserveringsmedel och är en riktigt törstsläckare
    Magners Berry färskpressad rosécider är en riktigt god cider, som passar bra både till mat och som en "drink". Härligt somrig i sin skogsbärssmak.

    tisdag 5 april 2011

    Grillade kycklingben med råstekt potatis och Biggans sås

    Grillade kycklingben i helgen. Är en riktigt enkel middag, som sköter sig själv. Bara att ringa lite smör eller olja över kycklingbenen och krydda med valfri krydda. Använde denna gång en grillkrydda i kvarn från Santa Maria, som passar riktigt bra. Grilla sedan kycklingbenen i 230grader i ca 40 minuter, eller tills du märker att köttsaften är genomskinlig. Till kycklingbenen blev det råstekt potatis och Biggans goda bearnaisesås, för nu har jag hittat en till riktigt god, färdig bearnaisesås. Enklare kan det ju inte bli, bara att öppna en burk och servera. Biggans har också goda kryddsmör. Några nyheter på den fronten är Kajplök och Soltorkade tomater och Parmesan. Den senare av dessa passade också riktigt bra till kyckling.

    (Bilder lånade från biggans.se)

    Hallon + Lakrits= God glass!

    Sia har en ny glass i halvliterssortimentet; Hallon & Saltlakrits, hallongräddglass med saltlakritssås. Gillar man saltlakrits, så gillar man denna glass. Godast är den förstås när den fått tina lite, så att ripplet av saltlakrits verkligen blir som en sås - Mums!
    Tycker man bättre om att äta glass ur strut, så finns samma goda smakkombination som strutglass i styckglassortimentet.

    (Bild lånad från siaglass.se)

    Lönnebergas pålägg

    Lönneberga har lanserat flera nya produkter av hög kvalitet. Förpackningarna är också riktigt bra och lätta att återförsluta. Särskilt Saltrullen och den Extrarökta skinkan gick väl hem hos oss. Saltrullen var särskilt god med lite pepparotsvisp på toppen. Den extrarökta skinkan passade alldeles förträffligt i varma smörgåsar med förutom skinkan,  även ost och senap på. Perfekt kvällsmat, helt enkelt. Fina produkter från Lönneberga som kommer köpas igen!

    (Bild lånad från atria.se)

    En nyfunnen vän...

    har jag i Viledas nya 1-2-spray mopp. Det är en mopp där man fyller på med rengöringsmedel i skaftet. Med ett tryck på handtaget blir moppen fuktig och är redo att moppa golvet. Helt perfekt när man har småbarn, men ändå vill ha ett rent och blankt golv. Så, denna mopp är ett hett tips för er andra som inte heller gillar att ligga på knä och torka golv...

    (Bild lånad från Vileda)

    torsdag 24 mars 2011

    Siaglass goda glassnyheter!

    Våren och den vårvärme som kommit till Malmö för en god sak med sig - det är dags att testa årets glassnyheter. Vi har testat oss igenom SIA glass nyheter i glassbarerna och har hittat flera favoriter, nämligen de följande:

    Plopp - Chokladgräddglass med toffefyllning och mjölkchokladbitar - Mums, smakar precis som chokladet Plopp!
    Guldnougat - Gräddglass med vaniljsmak och nougatsås -
    Mycket nougat i fyllningen, rena godiset!
    Citron Laktosfri - Laktosfri gräddglass med citronsmak och citronsås - Min favorit - vansinnigt god citronsmak, som den finaste citronfromage.
    Glace Siciliano Cassata - Gräddglass med smak av apelsinlikör, bitar av körsbär, rostad mandel och mörk choklad. En riktig vuxenglass med många och härliga smaker.


    (Bilder lånade från siaglass.se)

    Nya ekologiska drycker

    Kiviks har lanserat 3 nya ekologiska drycker i smakerna Mango/Äpple, Granatäpple/Svartvinbär och Tranbär/Blåbär. Dryckerna säljs i praktiska, miljövänliga kartongförpackningar. Dryckerna innehåller bara KRAV-godkända råvaror och är riktiga törstsläckare. Min favorit blev den friska smaken Granatäpple/Svartvinbär.
    (Bild lånad från Kiviksmusteri.se)

    söndag 20 mars 2011

    Crème Caramel och kokboksfynd

    Var på Akademibokhandeln idag och reafyndade. De hade 50% på rean, så det blev några nya kokböcker. Det franska köket av Joanne Harris för 49:- och Hemma hos Melker Andersson för 65:- får väl räknas som riktiga fynd?
    I den förstnämnda hittade jag ett nytt recept på Crème Caramel som jag var tvungen att prova och den var verkligen god och lättgjord.

    2 1/4dl Socker
    ½dl Vatten

    3 Ägg
    2 Äggulor
    3/4dl Socker
    1tsk Vaniljsocker
    5dl Mjölk

    Ställ en suffléform i ugnen på 150 grader. Låt socker och vatten koka upp och sedan sjuda tills det blivit en gyllene karamell. Häll karamellen i den varma formen. Koka upp mjölken och blanda samtidigt ihop övriga ingredienser i en bunke. Häll över mjölken i bunken och rör till en smet. Häll blandningen genom en sil ner i den karamelltäckta formen och ställ i vattenbad i ugn i 150grader i ca 1 timme. Ta ut formen ur ugnen och låt den svalna. Ställ sedan i kyl i minst en timme, helst ett dygn innan du tar en kniv för att skära runt kanterna. Stjälp sedan upp desserten på ett fat.

    fredag 18 mars 2011

    Spaghetti Pronto

    Till dagens köttfärssås serverades Casa di Lucas Spaghetti Pronto, och jag har därmed hittat en ny pastafavorit. Inte bara för den fantastiskt goda smaken och konsistensen, utan även för den ultimata koktiden på 3 minuter.
    Jag vet att det inte är stor skillnad mellan denna tid och 8 minuter som vanligt spaghetti kokar på, men när man väl står där och väntar på att maten ska kunna serveras känns 5 minuter ibland som en evighet...
    (Bild lånad från zeta.nu)
    Related Posts with Thumbnails