måndag 22 mars 2010

Knäckig päronpaj med mandelfyllning

Testade mig fram till ett nytt pajrecept i helgen. Blev en riktig hit. Det knapriga sockertäcket blev pricken över i:et...

1 Burk Konserverade Päron
1 Omgång av bästa pajdegen
2 Ägg
2dl Grädde
150g Riven Mandelmassa
½dl Råsocker Strö
2tsk Vaniljsocker Fairtrade
Ca ½dl Råsocker Strö till karamelltäcket

Gör en omgång av pajdegen och tryck ut den i en pajform. Skiva päronen och lägg dem i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, mandelmassa, socker och vaniljsocker. Häll blandningen över päronen. Grädda i 175grader i ca 25 minuter. Innanmätet av pajen ska fortfarande vara lite löst. Ta ut pajen och låt den svalna något. Häll över ett lager råsocker och bränn av det med en gasolbrännare, eller sätt in pajen i 250grader övervärme väldigt snabbt, så att sockret bara hinner smälta. Servera med vaniljsås.

2 kommentarer:

  1. Låter jättegott! Knaprigt sockertäcke... Mmm... Och nu är det ju tillåtet att fika lite mer när man njuter av vår solen ;-)

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Va med och TÄVLA om ett par microgrepp-vantar från nyttadesign i min blogg!!

    Lycka till! :)

    Tack för en mycket läsvärd blogg!
    /Anna

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails