söndag 30 maj 2010

Petit choux bakelser

Luftiga bakelser som man kan fylla med vad man vill. Idag fyllde jag mina med hallonsylt och vispad grädde. Ett stort plus är att de går snabbt att göra, och ïngredienserna är sådana man oftast har hemma.

100g Smör
3dl Vatten
2dl Vetemjöl
3 Ägg

Vispgrädde
Hallonsylt

Florsocker
Sylt
Vatten

Koka upp smör och vatten. Vispa ner vetemjölet och vispa kraftigt under kokning tills smeten släpper kanterna. Ta kastrullen från plattan och låt smeten svalna något. Vispa sedan ner äggen ett i taget. Vispa till en fluffig smet. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut till små bakelser eller till en krans. Grädda i 200grader i ca 20 minuter, öppna inte luckan under gräddning! Ta ut plåten och låt bakelserna svalna. Häll sylten i en spritspåse med rund tyll. Tryck hål i botten av bakelsen och spritsa i en klik sylt i varje bakelse. Fyll vispad grädde, smaksatt med vaniljsocker, i en sprits med rund tyll och spritsa i även grädde från botten av varje bakelse. Gör glasyr av florsocker, sylt och vatten och ringla över bakelserna. Servera!

1 kommentar:

  1. Ser helt underbart ut! Och inte såå svårt... ett klart plus ;)

    Kramar

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails