söndag 18 juli 2010

Jordgubbskräm - världens godaste mellanmål!

Hur sinnessjukt gott är det inte med nylagad jordgubbskräm? En stor skål toppad med kaffegrädde eller kall mjölk går minsann inte av för hackor...

500g Jordgubbar, rensade och halverade
1dl Socker
1msk Potatismjöl
1tsk Vaniljsocker
½dl Vatten

Blanda allt utom potatismjölet och vaniljsockret i en kastrull. Låt koka upp och sedan småkoka tills jordgubbarna är mjuka.  Dra kastrullen från spisplattan och vispa upp potatismjölet med en liten skvätt vatten och vispa ner det i krämen i en tunn stråle. Ställ krämen tillbaka på plattan tills första bubblan syns. Ta krämen från värmen och vispa ner vaniljsockret. Klar att servera!

1 kommentar:

  1. Åh, jordgubbskräm! Vilka sommarlovsminnen! :-)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails