söndag 18 juli 2010

Schweizernötkaka

Detta receptet  kommer från "Halv åtta hos mig". En otroligt god och lättbakad kaka att servera som den är eller med glass eller grädde till dessert. Ett riktigt superrecept!



2 Ägg
3dl Socker
100g Mald Sötmandel
1.25dl Vetemjöl
100g Smält Smör

Topping:
200g Schweizernötschoklad
1dl Grädde
1msk Smör
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och till sist smöret i bunken. Se till att smeten är jämn.Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.Ta ut kakan och låt den svalna något.

Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen. Servera med glass eller vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails