lördag 16 oktober 2010

Kallrökta korvar - ett måste att ha på lut i kylskåpet

Jag tycker att kallrökta korvar är ett jättegott pålägg. Har nästan alltid någon variant hemma. Hållbarheten är lång och bara det är ett stort plus! Scan har nu ändrat i receptet för klassikerna Småländsk lökkorv och Läckökorv. De innehåller mer kött än innan och torkas längre - båda sorterna röks över alspån, och resultatet är verkligen gott. Ett måste, inte bara på julbordet!
Här följer lite mer info om korvarna, hämtad från scan.se, precis som bilderna:


Gammeldags enrisrökt korv innehåller svenskt gris- och nötkött. Kötthalt: 73 %. Fetthalt: 38 %. Förpackningsstorlekar: miniring 300 gram. Rekommenderat konsumentpris 26 kr/st.


Läckökorven innehåller svenskt gris- och nötkött. Förpackningsstorlekar: miniring 300 gram och storring ca 1400 gram. Miniringen har en kötthalt på 73 % och fetthalt 37 %. Storringens kötthalt är 75 % och fetthalt 38%. Skillnaden beror på att de torkas olika länge. Fetthalt: 40 % på bägge. Rekommenderat konsumentpris 27 kr/st och 97 kr/kg.



Småländsk lökkorv innehåller svenskt gris- och nötkött. Förpackningsstorlekar: miniring 300 gram och storring ca 1400 gram. Miniringen har en kötthalt på 75 % och fetthalt 37%. Storringens kötthalt är 79 %. Och fetthalt är 39%. Skillnaden beror på att de torkas olika länge. Rekommenderat konsumentpris 27 kr/st och 97 kr/kg.

 Ystadkorv innehåller svenskt gris- och nötkött. Kötthalt: 74 %. Fetthalt: 35 %. Förpackningsstorlekar: 175 gram. Rekommenderat konsumentpris 19.90 kr/st.

1 kommentar:

  1. Du skulle prova Halländsk lökkorv! Mums!
    Tack för besök och kommentar på min blogg :)

    Trevlig helg!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails