lördag 16 oktober 2010

Napoleonhattar

Konditorikakor som är underbart goda och relativt enkla att göra. Vill man vara extravagant, så kan man doppa bottnarna i smält choklad, men det hade jag inte tålamod till idag. Gott blir det i vilket fall som helst!

Mördeg
75g Socker
150g Smör
225g Vetemjöl
1tsk Vaniljsocker

Fyllning
250g Mandelmassa
1msk Äggvita
1tsk Päronessens
Grön karamellfärg

Rör snabbt ihop mördegen och kavla ut den mellan dubbla lager plastfolie. Tag ut cirklar med ett glas. Riv mandelmassan och blanda med övriga ingredienser. Rulla mandelmassan till små bollar, ca 2 tsk mandelmassa/kaka. Är mandelmassesmeten kladdig så går det bra att klicka ut den också. Nyp sedan ihop rundlarna, så att de liknar napoleonhattar och grädda i 200grader i ca 10-15minuter.

5 kommentarer:

  1. Dessa goda kakor brukade min mamma alltid bakade alltid baka :)

    SvaraRadera
  2. Tänk om jag skulle baka dom där till jul? Jag älskar dom men har aldrig gjort dom själv, kaveln och jag håller inte sams jämt....

    SvaraRadera
  3. Prova! Det är enkelt när man kavlar med plastfolie över och under degen.

    SvaraRadera
  4. Vad kul, sådana här har jag aldrig gjort själv (än ;)). Så många kakor, så lite tid =)

    SvaraRadera
  5. Håller med dig. Har ett jättelager av recept som borde testas...

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails