Jag var tvungen att experimentera med chokladbollsreceptet och göra arraksbollar med samma smet. Mmm...vad gott det blev!
200g Rumsvarmt Smör
1,5dl Socker
1 tsk Ekologiskt vaniljpulver
2msk Kakao
1 msk grädde
1krm Arraksessens
Chokladströssel
(smält mörk choklad)
Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare. Vispa sedan smör och socker med elvisp i ca 5 minuter. Detta gjorde jag med hjälp av vår hushålssassistent, då är det lätt som en plätt att få det riktigt fluffigt.Tillsätt vaniljpulver och kakao under vispning. Häll i hälften av havremjölet, sedan grädden och arraksessens innan du har i resten av havremjölet. Vispa ihop och låt sedan smeten stå kall en stund innan du formar bollar i valfri storlek. Har man tålamod kan man doppa bollarna i smält mörk choklad innan de rullas i strössel.
Låter jättegott!
SvaraRaderaHar ett recept som ligger i nån pärm på Arrakbollar, men där ska man smula en neutral sockerkaka i smeten. De är jättegoda..:). Jag har inte dem på min blogg men det kan ju bli.
Kram!
Ingrid
arraksbollar är ju så himla gott! :)
SvaraRadera