torsdag 4 november 2010

Ekologiska snapsar

Det är så smått dags att börja planera inför julens bjudningar. Till julbordet är det ju många som vill ha en god snaps. Jag måste då tipsa om Snälleröds ekologiska snapsar. De finns i en 5-pack med 5cl flaskor i riktigt snygg design. De olika varianterna är som följer (saxat från berntsonbrands.se):


Snälleröds Mäskdrängens Akvavit

En klar och ren akvavit. Mäskdrängens Akvavit har en tydlig kummin och fänkålsdoft samt inslag av citrus och lakrits. Smaken ger en äkta akvavitkänsla, precis så som akvavit smakade förr i tiden.


Herr Berntson Besk
Ett malörtsbrännvin med mjuk och elegant malörtsbeska, med en trevlig avrundande sötma. Snälleröds använder Malört från skånska Norrviddinge. Herr Berntson Besk passar kyld som traditionell snaps till sill och andra skandinaviska anrättningar.


Snälleröds Bokhållarens Akvavit
Fyllig och torr akvavit som den gamle bokhållaren föredrar. Läckert ljusgrön i färgen med anis, kummin och fänkål i botten samt friska apelsintoner. Akvavit hör till de populäraste snapsarna både till jul, påsk, midsommar och i kräfttider. En aromatisk akvavit som aperitif eller digestiv (före respektive efter maten) ligger också i tiden.

 
Snälleröds Jungfruns Brännvin
Ett varmt och örtigt brännvin, med tydlig citruston. Jungfuns Vårbrännvin passar ypperligt till vår traditionella helgmat vid midsommar, jul och påsk Jungfrun är kryddad med klassiska akvavitkryddor med tillägg av koriander och citron. Allt är väl avrundat och kryddorna pekoreras under en längre tid.
Snälleröds Brännmästarens Akvavit
En ljuvlig snaps som Brännmästaren själv älskar. Kryddorna består av anis och fänkål med en bas av kummin. Brännmästarens Akvavit är välbalanserad och lagrad och avnjutes med fördel till silltallriken.

3 kommentarer:

  1. Håkan fick en paket av chefen i julklapp i fjol, en uppskattad present.

    SvaraRadera
  2. Det förstår jag. Flaskorna är ju dessutom så snygga att ställa fram vid bordsdukningen.

    SvaraRadera
  3. Kul att ni gillar snapsen. Gå gärna med i Snälleröds fanpage på Facebook! http://www.facebook.com/pages/Snallerods-snaps-och-glogg/132676493421983

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails