onsdag 10 november 2010

Med hembakade hamburgerbröd blir det goda hamburgare!

Ja, när man bakar hamburgerbröden själv, och sedan fyller med en riktigt god hambur
gare och dressing, då blir det helt enkelt perfekt middagsmat!

Hamburgerbröd

50g Jäst
75g Smör
14-15dl Vetemjöl
3dl Mjölk
2dl Vatten
1 Ägg
1msk Salt
1tsk Socker

Ägg till pensling
Sesamfrön
Pumpafrön

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och blanda med vatten och mjölk, känn så att blandningen är ca 37grader. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl, gärna i en assistent. Låt sedan jäsa i minst en timme. Stjälp sedan upp degen på ett mjölat bord och platta till den. Ta ut rundlar med ett lite större glas. Lägg på plåt. Låt jäsa i ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö över från. Grädda i ca 8-9-minuter i 250 grader.

Hamburgare

4 Pers
500g Oxfärs
1 Ägg
½dl Ströbröd
½ riven Gul lök
½msk Dijonsenap
Salt
Peppar

Blanda till en smet. platta ut till biffar som stekes gyllenbruna i smör.

Fyll sedan hamburgerbröden med en biff, ketchup, god dressing, gurka, tomat, lök, sallad och hugg in!

1 kommentar:

  1. Hemmagjord hamburgare är hur mycket godare än köpeburgare som helst! Fast de vi åt på TGIF i helgen slog alla burgare vi någonsin ätit...
    Ambitiöst att göra eget bröd oxå.

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails