lördag 10 april 2010

Festliga fläskfilén

Fläskfilé är perfekt att ha hemma. De flesta rätter går snabbt att tillaga och resultatet blir alltid bra. Denna gången blev det extra bra. Såsen blev supergod och tillsammans med den smörstekta svampen blev rätten helt perfekt...

3 Pers
Ca 500g Fläskfilé
Vetemjöl
Vitpeppar
Smör
1dl Vitt vin
Ca 300g Kastanjechampinjoner
Salt
1 Vitlöksklyfta
2½dl Matlagningsgrädde

Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Banka ut skivorna och strö vitpeppar och mjöl över dem. Skiva champinjonerna och fräs dem sedan i smör i en stekpanna. Pressa över en vitlöksklyfta och krydda med salt och peppar. Lägg över dem på ett fat. Stek sedan fläskfilén. När filébitarna är brynta på båda sidor, så häll över vinet och låt det puttra en stund. Häll sedan över grädden och låt puttra i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll över i en form och häll svampen över. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails