Ett recept från Pain de Martin, men med små förändringar. I originalreceptet fanns fikon, som jag inte hade hemma. Jag tillsatte istället lite solrosfrön till degen, Väldigt goda bullar, som förbereds kvällen innan och blir perfekta frukostbullar.
6g jäst
800g siktat dinkelmjöl
25 g pumpafrö
25g Solrosfrön
10g Salt
Värm vattnet till 37grader. Lös upp jästen och blanda snabbt ihop ingredienserna. Täck med en bakduk och låt jäsa över natten. Sätt ugnen på full effekt på morgonen och sätt in 2 plåtar. Tippa ut degen på ett mjölat bord och skär i bitar. pensla lite vatten på och strö ev. över mer frön. Låt jäsa i ca 45minuter på ett bakplåtspapper. Tippa sedan över bakplåtspappret på den övre plåten och släng in några isbitar på den undre. Sänk temperaturen till 250grader. Grädda i ca 25minuter. Vädra ut vattenångan ett par gånger under gräddningen.
Finns inget godare än nygräddade frukostbullar. Själv gjorde jag Martins härliga fikon och pumpabullar i morse - gudagott!
SvaraRaderaLyxigt med nygräddat på morgonkvisten.
SvaraRadera