lördag 24 mars 2012

Apelsinmarmelad med kumquats

En ljuvlig marmelad, som verkligen är värd att testa nu apelsinerna är riktigt prisvärda. Kumquatsen piffar upp marmeladen ytterligare, men kan naturligtvis uteslutas.

1dl Vatten
½dl Socker
100g Kumquats

Ca800g Apelsiner
3½dl Vatten
800g Socker

Koka upp sockerlagen och tvätta och skiva kumquatsen tunt. Lägg dem sedan i sockerlagen, dra kastrullen från plattan och låt kumquatsen ligga kvar.

Tvätta apelsinerna noga. Skär dem i skivor, och skär sedan skivorna i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt koka i ca en halvtimme. Tillsätt sedan sockret och låt koka ytterligare 15 minuter. Tillsätt de avrunna kumquatsen och rör om. Häll upp marmeladen på rena burka och förslut. Förvara i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails