tisdag 27 mars 2012

Madeleinekakor med apelsinsmak

Dags för Madeleinekakor igen, denna gång med apelsinsmak. Madeleinekakor är fantastiskt enkla att baka och kan varieras på massvis av sätt, snabbt går det också!

75g Smör
1msk Honung
3/4dl Socker
2Ägg
Rivet skal från 1 apelsin
½tsk Vaniljpulver, ekologiskt
1½dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver

Smält smöret och koka upp det med honungen tills blandningen blir gyllenbrun. Låt svalna. Vispa samman ägg, socker och vaniljpulver. Rör sedan ner mjöl och bakpulver samt rivet apelsinskal. Tillsätt smörblandningen. Klicka ner smeten i smorda madeleineformar, eller i vanliga mandelmusselformar. Grädda i 175grader i ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails