lördag 10 mars 2012

Kotlettytterfilé med senapssås och hemgjorda gnocchi

Denna middag blev sjukt god, och att göra egna gnocchi var väl värt besväret. Inte så klurigt alls, men vansinnigt gott, särskilt när de få steka lite i smör och bli frasiga. Nu hade jag bråttom när jag fixade gnocchisarna, så de blev inte så vackra, men med lite tid och tålamod så blir de riktigt tjusiga.

4 Pers
Ca 800g Kotlettytterfilé
1½msk Grovkornig Dijonsenap
2½dl Grädde
2dl Mjölk

Gnocchi
Ca ½kg Mjölig potatis
1 Ägg
Lite salt
1½dl Mjöl

Skivs filén, salta och peppra och stek i smör. Lägg upp skivorna på ett fat och häll grädde, mjölk och senap i pannan. Låt koka upp och lägg sedan tillbaka köttet

Gnocchi:
Koka potatisen med skal på, och pressa den sedan. (Då fastnar skalet i pressen - smidigt!). Blanda med ägg, salt och mjöl. Det ska inte klibba. Om det gör det, så tillsätt lite mer mjöl. Rulla tillfingertjocka längder och skär i centimeterstora bitar, som sedan mönstras genom att man pressar varje bit med en gaffel. Koka gnocchin i saltat vatten tills de flyter upp på ytan. Plocka då upp dem och lägg dem på en tallrik.
Stek i rikligt med smör tills de är frasiga. Servera direkt.

1 kommentar:

Related Posts with Thumbnails