lördag 10 mars 2012

Entrecôte med extrakryddad bearnaisesås, jordärtskockskräm och klyftpotatis

En perfekt middag. Rydbergs nya extrakryddade bearnaisesås var riktigt god, och passade perfekt till.

Jordärtskockskräm
4-5 Jordärtskockor
1dl Grädde
1 klick smör
Salt
Peppar

Skala jordärtskockorna och koka dem mjuka i saltat vatten. Mixa dem sedan med grädde och smör och krydda med salt och peppar.

Klyftpotatis

Skala potatisarna och skär dem i klyftor.
Koka dem i saltat vatten i ett par minuter.
Häll av vattnet och låt dem svalna.
Ringla olja på en plåt och lägg klyftorna på plåten.
Krydda med salt, peppar, chiliflakes och lite citronpeppar.
Ringla olja över, och blanda, så att alla potatisarna får kryddor på sig.
Tillaga i ugn i ca 30 minuter, rör runt då och då.

1 kommentar:

  1. Mmm, blev jättesugen på klyftpotatis! Smart med både bea OCH kräm. Ska testas framöver. Trevlig lördag!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails