fredag 23 mars 2012

Chocolate Chip Madeleiner

Fantastiskt goda kakor med en härlig smörkolasmak. Kan bakas i muffinsformar om man inte ha en madeleineform. Receptet kommer från Journal Chocolat.

135g Smör
2 msk Honung
3 Stora Ägg
125 g Socker
115g Vetemjöl
20g Bakpulver
100g Mörk choklad, finhackad
Smält smör och honung i en kastrull, Låt sjuda tills det blivit gyllenbrunt, i ca 8 minuter. Häll över i en bunke och ställ åt sidan för att kallna. Vispa samman ägg och socker tills blandningen fått ca tredubbel storlek. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggblandningen. Tillsätt sedan den avsvalnade smörblandningen. Rör i chokladhacket och låt smeten vila i kylen i ca 2 timmar. Sätt ugnen på 190 grader och smöra formarna. Klicka en matsked smet i varje form och grädda i ca 15 minuter tills kakorna är gyllenbruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails