måndag 22 februari 2010

Äppelbullar - falska berlinermunkar

Luftiga, goda bullar, som påminner väldigt mycket om äppelmunkar. Fast de är inte alls lika flottiga, förstås.:)

Ca 40 Bullar


50g Jäst
150g Smör
5dl Mjölk
2tsk Mortlade Kardemummakärnor
1½dl Socker
1 Ägg
Ca 14dl Vetemjöl
1tsk Salt

Fyllning:

2dl Äppelmos
1msk Kanel

Pensling:
25g Smält smör
1dl Strösocker
2tsk Kanel


Smält smöret. Häll mjölken över. Känn efter så att blandningen är "fingervarm". Smula jästen i en bunke och häll sedan smör/mjölkblandningen över.Tillsätt övriga ingredienser och knåda väl till en smidig deg. Låt jäsa i 1-1½timme. Rör under tiden samman ingredienserna till fyllningen. Kavla ut degen till en platta. Skär plattan i kvadratiska bitar, ca 7x7cm. Lägg en klick äppelmos på varje kvadrat och pudra kanel över. Nyp ihop varje kvadrat till en bulle och lägg i bullform. Låt jäsa i ca 30 minuter. Grädda i 225 grader varmluft i ca 8-9-minuter. Pensla bullarna med smält smör och doppa dem i en blandning av kanel och strösocker.

2 kommentarer:

  1. Sånna där har jag aldrig provat. De ser riktigt goda ut!

    SvaraRadera
  2. Mmmm, det där bullarna skulle jag vilja komma och provsmaka!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails