En av mina favoritdesserter. Samma recept som till Crème Brûlée, men med karamelliserat socker i botten istället för i toppen vid tillagningen. Mums!
1½dl Socker
4½msk Vatten5 Äggulor
4dl Vispgrädde
1,75dl Mjölk
1dl Socker
1 Vaniljstång
Börja med att hälla socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Låt sockret smälta och sedan blandningen koka tills den är gyllenbrun. Häll den sedan kvickt ner i den form som ska användas och rotera formen så att karamellen fastnar på sidorna också.
Häll mjölk och grädde i en kastrull. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg allt i kastrullen och koka upp. Låt svalna något. Rör under tiden samman äggulorna och sockret. Tillsätt grädden och rör ihop smeten. Fyll den karamelltäckta formen med smeten och sätt den i en långpanna. Fyll långpannan försiktigt med vatten och låt smeten stelna i ugnen, 150grader i ca 45 minuter. Känn efter försiktigt så att de har "stannat". Låt svalna. Förvara i kyl tills de ska serveras. (Går alltså bra att göra dagen innan). Stjälp försiktigt upp brylépuddingen på ett fat och servera med en liten klick grädde.
Crème caramel har inge grädde!!!!!
SvaraRaderaDet SKA blanda hela ägg, inte bara äggulor.
Detta är ett Fransk efterrätt som jag har lagat i över 40 år i olika restauranger. ;)
Jamen, då testar jag gärna ditt recept!
Radera