söndag 21 februari 2010

Texmexknyten på 20 minuter

Jag har som sagt fått möjligheten att prova Santa Marias Texmexnyheter. Denna gången var det "Chili con Carne Spice Mix" och "Hot Habanero & Passion Salsa" som testades som fyllning i smördegsknyten. Chili con Carne kryddmixen påminde väldigt mycket om Tacokrydda i smaken, men var lite mustigare i kryddningen. Hot Habanero & Passion salsan var, som utlovat riktigt het, och gav smördegsknytena lite extra tryck. En väldigt snabb och god söndagslunch.

Till 4 Pers
8 Smördegsplattor
Ca 400g Köttfärs
1msk Smör
1 Påse Chili con Carne Spice Mix
3-4msk Hot Habanero & Passion Salsa
½dl Vatten
1 Uppvispat ägg
Riven ost

Fräs köttfärsen i smör i en stekpanna. Häll över kryddmixen, vattnet och salsan och låt allt puttra samman ett par minuter. Lägg ett par msk köttfärs på varje smördegsplatta och vik sedan ihop dem. Tryck ihop kanterna med en gaffel, så att inte fyllningen rinner ut. Pensla smördegsknytena med ägg och strö över rikligt med riven ost. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Servera med en god sallad, salsa och vitlökssås.

1 kommentar:

  1. Åh vad gott det låter! Jag vill också provsmaka Santa Maria!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails