Snabbt och gott. En liten twist på de vanliga köttbullarna.
4 PersKöttbullar:
500g Blandfärs
½ Riven Gul Lök
2 Pressade Vitlöksklyftor
1msk Paprika
1tsk Cayenne Peppar
1msk Sambal Oelek
1 Ägg
Ca ½dl Ströbröd
Salt
Sås:
2dl Crème fraîche
2 Pressade Vitlöksklyftor
Grovmalen Svartpeppar
Sallad, tomat, gurka, Paprika
Tortilla- eller Pitabröd
Rör ihop ingredienserna till köttbullarna och stek dem i smör på medelhög värme i stekpanna, eller i braspanna i ugn, 175grader. Rör ihop såsen, förvara i kylskåp till servering.
Värm bröden och fyll dem sedan med blandad sallad, köttbullar och sås.
Gott!
Det låter som ena riktigt spännande köttbullar det där! Lite kebabkänsla, gott.
SvaraRadera