En pastaimprovisation som gick hem! Hur het man vill ha såsen avgör man själv...
2 Pressade Vitlöksklyftor
½ Gul Lök
2½dl Matlagningsgrädde
Chiliflakes
Grovmalen Svartpeppar
Ett par basilikablad
Klipp baconet i småbitar och fräs det tillsammans med den hackade löken i en stekpanna. Pressa över vitlöken när löken är glansig. Låt fräsa ihop ett par minuter. Häll över grädden och krydda. Välj mängd chiliflakes själv efter hur het såsen ska vara. Låt såsen puttra tills pastan är klar. Späd med mjölk om såsen blir för tjock. Häll vattnet av pastan och häll sedan ner pastan i stekpannan och rör runt så att all pasta är täckt av sås. Servera med riven parmesanost.
2 Pers
1 Paket Bacon2 Pressade Vitlöksklyftor
½ Gul Lök
2½dl Matlagningsgrädde
Chiliflakes
Grovmalen Svartpeppar
Ett par basilikablad
Klipp baconet i småbitar och fräs det tillsammans med den hackade löken i en stekpanna. Pressa över vitlöken när löken är glansig. Låt fräsa ihop ett par minuter. Häll över grädden och krydda. Välj mängd chiliflakes själv efter hur het såsen ska vara. Låt såsen puttra tills pastan är klar. Späd med mjölk om såsen blir för tjock. Häll vattnet av pastan och häll sedan ner pastan i stekpannan och rör runt så att all pasta är täckt av sås. Servera med riven parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar