fredag 23 oktober 2009

Crêpes med Nutella och banan (och kanske lite Frangelico)




En klassiker från Frankrike som är alldeles för god för att fransmännen ska få behålla den för sig själva. Bara att göra vanliga tunna pannkakor. Sedan brer man ett lager Nutella på pannkakan och skivar en halv banan och lägger på skivorna, viker ihop den 2 gånger till ett paket och sedan är det bara att äta! Vill man göra det till en lite "flottare" dessert, så kan man sedan lägga crêpesen i en ugnseldfast form, strö lite rostade hasselnötter och några stänk Frangelicolikör över och sedan värma vid servering. Serverat med vispgrädde är det en riktigt mumsig och lyxig dessert. Nigella har gjort något liknande, men hon hade inte banan i sina crêpes, men jag tycker att det blir godare med, men smaken är ju olika. Dessa crêpes är jättegoda i vilket fall som helst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails