tisdag 6 oktober 2009

Kycklingfilé med bacon och ädelost

Både bacon och ädelost ger väldigt god smak till både kyckling och sås. Att använda kycklinglårfilé gör rätten extra saftig. Rätten, och särskilt såsen är supergod!
4 Pers
Ca 500g Kycklinglårfilé
1 Paket Bacon
100g Ädelost
2dl Crème fraîche
2½dl Matlagningsgrädde
1 Pressad Vitlöksklyfta
Chiliflakes
Svartpeppar

Lägg en klick ädelost i varje filé och rulla ihop med en baconskiva runt. Stek filéerna i smör i en stekpanna, krydda med svartpeppar. Lägg filéerna i en ugnseldfast form när de är riktigt gyllenbruna. Häll Crème fraîche, grädde, chiliflakes och pressad vitlök i pannan och låt koka ihop. Krydda och smaka av med svartpeppar. Häll såsen över kycklingfiléerna och gratinera i ugnen i ca 20 minuter. Serverades här hemma med råstekt potatis och kok brysselkål. Grymt gott var det!

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Lycka till. Hoppas att du tycker det är lika gottt som jag gör! Ha en skön söndag! /Susie

      Radera

Related Posts with Thumbnails