Man kan ju alltid låtsas att man är på en weekendresa till Bryssel när man mumsar i sig de här våfflorna. Stormen utanför gör ju att man vill vara långt borta från Malmö just nu i alla fall...
Ca 8 våfflor
20g Färsk jäst
2 Ägg
50g Smör
2½dl Mjölk
250g Vetemjöl
1msk Vaniljsocker
1 Nypa salt
Smält smöret och häll sedan på mjölken. Känn efter så att blandningen är ca 37grader. Smula ner jästen i smör/mjölkblandningen. Häll mjölet i en bunke. Rör ner jästblandingen, äggulorna, vaniljsocker och salt. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem också i smeten. Låt jäsa i ca 1 timme. Smeten blir väldigt fluffig och fin och nästan lite seg. Grädda i ett belgiskt våffeljärn, eller ett vanligt. Sikta lite florsocker över och servera t ex med sylt och vispgrädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar