Det är lätt att göra egen müsli, bara att blanda ihop vad man har hemma av nötter och gryn och rosta i ugnen. Inte så dumt med en tallrik yoghurt och müsli nu på kvällen istället för andra snacks framför TV:n.
Blanda alla torra ingredienser och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ringla över sirap/honung och vatten och rosta i ugnen i 200grader i ca 15 minuter. Rör om efter halva tiden och passa noga så att det inte bränns. Låt svalna och häll sedan upp i en burk med tätslutande lock.
Ca 1 liter Havegryn
1dl Sötmandel
1dl Solrosfrön
4-5msk Linfrön
2-3msk Vetekli
1dl Kokosflingor
1tsk Malen Kanel
2msk Ljus sirap eller Honung
½dl Vatten
Blanda alla torra ingredienser och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ringla över sirap/honung och vatten och rosta i ugnen i 200grader i ca 15 minuter. Rör om efter halva tiden och passa noga så att det inte bränns. Låt svalna och häll sedan upp i en burk med tätslutande lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar