En het, värmande soppa, med mycket smak passar så här i hösttider...
Ca 1kg Högrev i bitar eller Oxgrytbitar av fransyska
3 Gula Lökar
1 Röd Paprika
3 Vitlöksklyftor
2msk Tomatpuré
2msk Tomatketchup
3 Buljongtärningar
1,8l Vatten
1tsk Cayennepeppar
3msk Paprikapulver
Salt
Peppar
4 Potatisar
4 Morötter
Crème fraîche till servering
Fräs hackad lök och hackad paprika i smör tills det är glansigt. Pressa ner vitlöksklyftorna. Tillsätt köttet och bryn det. När köttet är brynt, så tillsätt tomatpuré, ketchup, paprikapulver, buljong, vatten och kryddor. Låt koka i ca 30 minuter. Skala under tiden potatisen och skär dem i tärningar. Skala morötterna och riv dem grovt. Tillsätt sedan morötterna och potatisen till soppan. Låt koka i ytterligare 30 minuter. Känn efter så att potatisen är mjuk. Smaka av och krydda eventuellt mer. Servera med crème fraîche och ett gott bröd.
Åh, en rykande varm soppa är väl aldrig fel så här på hösten.
SvaraRadera