söndag 11 oktober 2009

Äppelpaj med mandelfyllning

Ännu ett förslag på äppelkaka. Väldigt god fyllning som får fin smak av rivet citronskal.

Utkavlad smördeg
125g Smör
125g Mandelmassa
125g Strösocker
3 Äggulor
4-5 Äpplen
Rivet skal från en halv citron.


Lägg smördegen i en pajform och baka den i 175grader varm ugn i ca 10 minuter. Smält smöret och blanda med riven mandelmassa, strösocker, äggulor och det rivna citronskalet. Skala äpplena och klyfta dem. Lägg dem i pajskalet och häll smeten över. Grädda pajen i ca 15 minuter tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås.

1 kommentar:

  1. Hej Susie!
    Den här pajen verkar supergod och enkel att göra.
    Önskar dig en bra måndag!
    Ingrid

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails