Ännu ett förslag på äppelkaka. Väldigt god fyllning som får fin smak av rivet citronskal.
Lägg smördegen i en pajform och baka den i 175grader varm ugn i ca 10 minuter. Smält smöret och blanda med riven mandelmassa, strösocker, äggulor och det rivna citronskalet. Skala äpplena och klyfta dem. Lägg dem i pajskalet och häll smeten över. Grädda pajen i ca 15 minuter tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås.
Utkavlad smördeg
125g Smör
125g Mandelmassa
125g Strösocker
3 Äggulor
4-5 Äpplen
Rivet skal från en halv citron.
Lägg smördegen i en pajform och baka den i 175grader varm ugn i ca 10 minuter. Smält smöret och blanda med riven mandelmassa, strösocker, äggulor och det rivna citronskalet. Skala äpplena och klyfta dem. Lägg dem i pajskalet och häll smeten över. Grädda pajen i ca 15 minuter tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås.
Hej Susie!
SvaraRaderaDen här pajen verkar supergod och enkel att göra.
Önskar dig en bra måndag!
Ingrid