lördag 10 oktober 2009

Godaste chokladsåsen genom tiderna

Jag lovar, det finns ingen godare chokladsås än den här! Vi har gjort den så länge jag kan minnas. Mamma hittade receptet i en Allt om mat tidning på tidigt 70-tal. Receptet kom från en restaurang i Boston, vill jag minnas. Där serverade de såsen med glass och sockerkaka. Här hemma nöjer vi oss med vaniljglass till. Så lite som möjligt får störa smaken från den underbara såsen. Chokladsåsen kan förvaras i kyl i upp till en vecka och bara värmas upp innan användning. Dock kan jag utfärda en liten varning angående hållbarheten. Det är sällan som såsen får stå orörd i kylen särskilt lång tid...

"Vita harens chokladsås"

6½dl Strösocker
2½dl Mjölk
2½dl Vispgrädde
100g Smör
½krm Salt
2dl Kakao (75 g)
½tsk Vaniljsocker

Blanda socker, mjölk, grädde, smör och salt i en kastrull . Sjud sakta utan lock 1 timme under omrörning tills det blir kolaliknande smet. Tag kastrullen från värmen och vispa ner kakao och vaniljsocker. Fortsätt sedan vispa med elvisp i ca 5 minuter. Servera med en god vaniljglass och njut av denna kolaaktiga underbara chokladsås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails