måndag 12 oktober 2009

Fläskpannkaka

En klassiker, som verkligen är expressmat!

2 Pers.
Ca 200g Rökt fläsk eller Bacon (minst!)
3 Stora Ägg
1½dl Mjöl
1½dl Mjölk
1 Nypa salt

Hacka fläsket i bitar eller klipp baconet. Fräs det i en stekpanna tills det börjar bli lite krispigt. Se till at fläsket är utspritt i stekpannan. Häll sedan över pannkakssmeten. "Skär" i pannkakan med stekspaden ett par gånger, så att smeten rinner ner och pannkakan stelnar snabbare. När pannkakan inte längre ser så rinnig ut är det dags att vända den. Det gör man lättast genom att lägga en mattallrik över, vända över pannkakan på den, lägga en liten klick smör i stekpannan och sedan tippa över pannkakan i stekpannan igen. Sedan tar det bara ett par minuter tills fläskpannkakan är gyllenbrun även på andra sidan. Klar att servera med rårörda lingon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails