måndag 19 oktober 2009

Pannbiffar med stekt lök, potatismos och dijon/pepparsås

Ibland är det himla gott med husmanskost. Sedan är det ju inte fel att vässa till den ibland med en extra god sås...
500g Blandfärs
1 Ägg
½msk Lökpulver
½dl Ströbröd
Vitpeppar
Svartpeppar
Salt

5-6 Gula lökar
Smör
Vitpeppar
Salt
Socker

2½dl Matlagningsgrädde
1msk Dijonsenap
Lite soja
Grovmalen Svartpeppar
½dl Vatten

Blanda ingredienserna till färsen, forma biffar och stek i smör. Skala och skiva löken. Stek den i smör tills den är gyllenbrun. Krydda och strö över en nypa socker. Låt löken bli lite karamelliserad. Häll över vattnet och låt det sedan koka bort, då är löken mjuk och klar att servera. Lägg upp biffarna på ett fat och lägg löken ovanpå. Häll grädden i stekpannan där löken stektes. Smaksätt med senap och peppar efter smak och låt såsen koka upp. Servera gärna med potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails