Ibland är det himla gott med husmanskost. Sedan är det ju inte fel att vässa till den ibland med en extra god sås...
500g Blandfärs1 Ägg
½msk Lökpulver
½dl Ströbröd
Vitpeppar
Svartpeppar
Salt
5-6 Gula lökar
Smör
Vitpeppar
Salt
Socker
2½dl Matlagningsgrädde
1msk Dijonsenap
Lite soja
Grovmalen Svartpeppar
½dl Vatten
Blanda ingredienserna till färsen, forma biffar och stek i smör. Skala och skiva löken. Stek den i smör tills den är gyllenbrun. Krydda och strö över en nypa socker. Låt löken bli lite karamelliserad. Häll över vattnet och låt det sedan koka bort, då är löken mjuk och klar att servera. Lägg upp biffarna på ett fat och lägg löken ovanpå. Häll grädden i stekpannan där löken stektes. Smaksätt med senap och peppar efter smak och låt såsen koka upp. Servera gärna med potatismos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar