onsdag 28 oktober 2009

Gulaschsoppa

En het, värmande soppa, med mycket smak passar så här i hösttider...

Ca 1kg Högrev i bitar eller Oxgrytbitar av fransyska
3 Gula Lökar
1 Röd Paprika
3 Vitlöksklyftor
2msk Tomatpuré
2msk Tomatketchup
3 Buljongtärningar
1,8l Vatten
1tsk Cayennepeppar
3msk Paprikapulver
Salt
Peppar
4 Potatisar
4 Morötter

Crème fraîche till servering

Fräs hackad lök och hackad paprika i smör tills det är glansigt. Pressa ner vitlöksklyftorna. Tillsätt köttet och bryn det. När köttet är brynt, så tillsätt tomatpuré, ketchup, paprikapulver, buljong, vatten och kryddor. Låt koka i ca 30 minuter. Skala under tiden potatisen och skär dem i tärningar. Skala morötterna och riv dem grovt. Tillsätt sedan morötterna och potatisen till soppan. Låt koka i ytterligare 30 minuter. Känn efter så att potatisen är mjuk. Smaka av och krydda eventuellt mer. Servera med crème fraîche och ett gott bröd.

1 kommentar:

  1. Åh, en rykande varm soppa är väl aldrig fel så här på hösten.

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails